Upptäckten har gjorts av Tom Ferris, som har identifierat totalt sju buggar. Apple har redan fått information om buggarna och planerar att åtgärda dem i nästa säkerhetsuppdatering skriver Ferris i sin blogg.

"Det verkar vara vissa problem med de så säkra unix-baserade operativsystemen", skriver han i sin blogg och fortsätter: "Att få Safari att krascha är ganska enkelt, medan det är svårare med Firefox."

Mac OS X har länge ansetts vara säkrare än Microsofts Windows. Därför har Mac OS X också varit i fokus bland många säkerhetsanalytiker. I februari släpptes ett antal skadliga program, däribland OSX/Leap, som är riktat mot Macintosh.

Ferris har tidigare fått en del uppmärksamhet när han upptäckte buggar i den preliminära versionen Internet Explorer 7 Beta 2 av webbläsaren Explorer några minuter efter att den hade släppts.

Säkerhetsinstitutet SANS Institutes Internet Storm Center har rankat Ferris buggar som "mycket kritiska" och varnar för att det inte finns några fixar tillgängliga. Apple har valt att hittills inte kommentera.

Läs mer hos Sans