Det är uppstartsföretaget Tripbirds som anordnar Facebook Developer Garage. På scenen i den stora, vitmålade lokalen står ett lag med ingenjörer från Facebooks kontor i London. En av dem är Simon Cross. Han är först ut och presenterar open graph-funktionerna. När han gör det visar han sin egen timeline på Facebook, för att demonstrera vad som händer.

– Så här ser min Facebook ut. Den är inte full av vänner som är fulla på fester, den är full av vänner som kodar, säger han.

Bland de mest spännande funktionerna finns "Past actions" – som gör det möjligt att lägga till aktivitet i en användares förflutna på tidslinje – och "Timeline install flow". Det senare ger en ”installera app”-länk på en app som via en användare publicerats på Facebook. Den kan vänner till användaren klicka på för att komma till appen via djuplänkning.

– Folk klickar på den, sedan installerar de din app... High five!, säger Simon Cross.

Något annat som tas upp är "Action links on OG (open graph) stories". Det tillåter utvecklare att lägga till egna ”actions” till publicerade appar, alltså klickbara textsnuttar i samma stil som ”gilla” och ”kommentera”.

På scen står också Jonatan Heyman från Tripbirds. Han delger deltagarna sina erfarenheter med utvecklartjänsten Facebook Developer, och ger dem tips på vägen. Vissa av dem ganska genanta för Facebookrepresentanterna på plats.

– Använd Google när ni söker. Sökfunktionen på Facebook Developer är ganska dålig. Ni kommer antagligen att hamna där ändå, men sök er dit via Google, säger Jonatan Heyman.

Även deltagarna öppnar deras ögon för sådant som kan förbättras.
Mot slutet av garaget hålls en frågestund, innan alla går ner ett par trappor och äter pizza. Något som tas upp under den är att Action links on OG stories inte går att ångra på samma ställe som det valts, så som det går att ”ogilla” något, eller ta bort en kommentar.

– Det är bra feedback, vi borde fixa det, säger Gareth Morris från Facebook.