Hur kommer det sig att du fick träffa USAs utrikesminister?
– Tanken var att ha med några yngre personer kunniga inom kommunikation och sociala medier. Miljödepartementet frågade efter tips internt och någon tipsade om mig. Jag och några till fick representera "the next generation" och prata lite om hur ungas attityd till miljön kan ändras.

Vilka deltog?
– Förutom Hillary Clinton var Kronprinsessan och miljöminister Lena Ek med som huvudgäster. Sedan var det lite blandat med näringslivsrepresentanter, forskare och vi yngre. Till exempel var Volvos vd Olof Persson, Scanias vd och Fanny Hellsing som gått på Berghs med.

Vad pratade ni om?
– Kortlivade klimatpåverkande luftföroreningar. Det är alltså föroreningar som inte orsakas av koldioxid, utan andra gaser som metan. Bara termen är svår att förstå, så vi pratade om hur man kan kommunicera det här, behövs det kanske en app som visar hur mycket utsläppen minskar om jag tar cykeln istället för bilen? Hur är det med Facebook-kampanjer? Vi pratade om hur man kan implementera lösningar för att minska utsläppen hos företag. Det räcker inte att vi drar ner på koldioxidutsläppen och de här kortlivade föroreningarna går fortare och lättare att minska, händer lite mer i realtid.

Hur var det att sitta vid samma bord som de här pamparna?
– Jag tyckte att det var en öppen diskussion, inte så formellt. Jag tyckte att det märktes att de lyssnade. Efteråt var det ett öppet event där huvudgästerna höll tal och då relaterade de till saker som vi sagt. Det var ganska lätt att få ta ton. Det märktes också att framför allt digitalt är hett i Vita huset, de förstår att det behövs digitala lösningar.

Hur förberedde du dig?
– De ringde in alla ganska sent så jag förberedde mig inte alls mycket, strök en skjorta och försökte förstå bakgrundsinformationen som några forskare skrivit. Det gjorde jag knappt. Jag var tvungen att skicka in ett cv och granskades av den amerikanska säkerhetstjänsten, det var väldigt mycket säkerhetsarrangemang runt det hela.