Den exakta omfattningen av läckan är inte känd, men Linkedin bekräftade under onsdagen att en läcka har skett avseende "ett antal lösenord", och ber ett flertal användare att byta lösenord. Uppgifter började cirkulera redan under tisdagen om att upp inloggningsuppgifter avseende upp till 6,5 miljoner konton ska ha läckt och lagts ut online, bland annat på ryska sajter.

Linkedin medgav från början inte några intrång, men meddelade under onsdagen att vissa av de lösenord som har läckt ut avser gäller på Linkedin.

– Vi fortsätter att undersöka situationen, uppger Linkedins talesperson Dave Silveira på ett blogginlägg.

Linkedin har automatiskt gjort lösenorden ogiltiga och skickat e-post med instruktioner om hur lösenorden ska ändras till användare som misstänks vara drabbade. Samtidigt varnar företaget sina användare för att ändra lösenorden via länkar som skickas via e-post, eftersom dessa länkar kan vara falska.

I Norge har ett antal användare ombetts av byta lösenord. Där ska ett antal lösenord ha läckts ut på ett antal hemsidor, enligt säkerhetsrådgivaren Tone Bakås på Norsk senter for informasjonssikring.

Linkedin har fler än 150 miljoner användare, varav uppemot en halv miljon i Norge och över 800 000 i Sverige.

Linkedin uppger sig nyligen ha lagt till nya säkerhetsfunktioner, med bland annat ökat stöd för krypterade lösenord.