Årets upplaga av Teched North America sammanfaller med att Microsofts långa rad av uppgraderingar av både operativsystem, serverprodukter och kontorsprogram. De cirka 10 000 deltagarna på årets event i Florida får en uppsjö av fördjupningar att välja mellan. Microsofts utvecklingschef Jason Zander har ett önskemål som han anser att alla deltagande utvecklare borde sikta in sig på: utveckla appar för Metrogränssnittet i Windows 8.

– Vi kommer inte att göra flera större förändringar i Windows 8 så nu är det dags att börja utveckla program anpassade för den plattformen, säger Jason Zander till IDG News.

Den version av Windows 8 som nu finns ute heter Release Preview och är fullt funktionsduglig bortsett från att utbudet av program är ganska skralt i Metrogränssnittet som är standard när datorerna slås på.

I den förhandsversion av Visual Studio 2012 som nu finns tillgänglig ingår verktyg som är anpassade och certifierade för Metrogränssnittet.

Fakta

Microsofts är på gång med nya versioner av Windows, Internet Explorer, Office, Exchange, Sharepoint, Lync, Dynamics ERP, Visual Studio och Windows Server. Nylingen lanserades nya versioner av SQL Server och System Center.