Den ena av de två misstänkta männen, en 35-åring från Ludvika har suttit häktad i snart två månader och den andre, en 32-årig stockholmare släpptes i dag från häktet där han suttit sedan 3 juni. Han är dock fortfarande misstänkt. Detta rapporterar TT.

– Det är inte vanligt att man har personer häktade för dataintrång och häktningstiden är möjligtvis en signal om att det här är en stor och känslig utredning, säger Henrik Olin, kammaråklagare vid Internationella åklagarkammaren, till TT.

Det var i slutet av mars i år som det avslöjades att känsliga uppgifter hade läckt från Skatteverkets leverantör Logica. Bland annat ska tusen personnummer tillhörande personer med skyddad identitet ha läckt ut på nätet. En lista på 9000 personnummer som påstås härstamma från intrången har också publicerats på nätet. Intrången sträcker sig tillbaka till början av 2010 och ska ha pågått fram till april i år. Om det finns fler misstänkta, vilket syftet var med intrången eller vilken relation de båda misstänkta haft berättar inte Henrik Olin.

– Det är ett känsligt läge i utredningen. Det enda jag kan säga är att det är ett omfattande intrång då man har kommit över skyddade personuppgifter i stor omfattning, säger han till TT.