Under veckans stora event Teched i Florida är det oerhört många nya produkter som presenteras, testas och vägs mot varandra. Före årets slut kommer nämligen de skarpa versionerna av inte bara Windows 8 och Windows Server 2012, utan även av Internet Explorer, Office, Exchange, Sharepoint, Lync, Dynamics ERP och Visual Studio.

Microsofts viktigaste budskap till de 10 000 deltagarna är att det är hög tid att utveckla program och appar som går att köra på Windows 8 med det nya gränssnittet Metro.

Microsofts förhoppning är att en del företag ska börja rulla ut Windows 8 redan före årets slut, men problemet att många företag inte ens har uppgraderat till Windows 7 kvarstår.

– Vi vill inte uppmana de företag som har siktet inställt på Windows 7 att i stället välja Windows 8, säger Erwin Visser som basar över Windows Commercial Business Group.

Det är mycket enklare att gå från Windows 7 till Windows 8, än från Windows XP till Windows 8. Det resonemanget ses som en replik till andra företrädare för Microsoft som agiterat kraftigt för en snabb övergång till Windows 8.

– De hårdvaruinvesteringar som företag gör kring Windows 7 blir en bra förberedelse för att ta steget vidare till Windows 8, säger Erwin Visser.

Samtidigt betonar han att de som satsar på Windows 8 står bättre rustade för att möta det förväntade intåget av surfplattor som bygger på Microsoft nya operativsystem.

Fakta

Microsoft har presenterat en första publik betaversion av Team Foundation Service, en plattform som tillhandahålls via Windows Azure och ska hålla koll på hela cykeln av administrationsprodukter.