Microsoft har skickat ut en inbjudan till ett event som ska hållas i Kalifornien på måndag utan dock att uppge vad det hela handlar om. Flera amerikansk medier, däribland vanligtvis välunderrättade All Things Digital, tror sig veta att det kan röra sig om en surfplatta från Microsofts hårdvarudivision.

Sedan tidigare står det klart att en lång rad pc-leverantörer, däribland Acer, Asus, Dell, Lenovo och HP kommer att lansera surfplattor med Windows 8 men om de nya ryktena stämmer kan Microsoft själv bli först ut med en sådan produkt.

Microsoft huvudinriktning är visserligen program men företaget har sedan länge en tradition även inom hårdvarusektorn. Det gäller inte minst den framgångsrika tv-spelskonsollen Xbox, tangentbord, webbkameror samt musikspelaren Zune som dock aldrig lyckades göra några större avtryck på marknaden.

Nu uppger både All Things Digital och Hollywoodpublikationen The Wrap att Microsofts surfplatta ska bygga på en Armprocessor och här är det den specialversion av Windows 8 kallad Windows RT som gäller.

Produktlanseringen sker på måndag eftermiddag klockan 15.30 amerikansk västkusttid, alltså tidigt tisdag morgen svensk tid.

Läs mer:
Asus och Acer satsar på Windows RT 
Microsoft och Intel i tvåfrontskrig