Någon form av it-branschens round-up skulle vara på sin plats. Jag iklädd vit skyddsdräkt med vätskebehållare på ryggen och ett spraymunstycke?

Knappast. Möjligen Peltonen.

Gnälliga användare: 43.
Uppmuntrande mejl: 0.

TISDAG Fax-Lisa sammankallar till sitt första måndagsmöte trots att det är tisdag. Uppslutningen är inte lysande direkt.

Inte oväntat uteblir Karlberg. Från sin plats längst bak i sammanträdesrummet antecknar Styckmästar’n noga vilka som är på plats och inte.

Försäljningsavdelningen får det hett. Halvårsmålet måste uppnås redan i maj, för enligt Fax-Lisa är juni ingen månad. Det är en transportsträcka till semestern.

Och på tal om den förväntas it-avdelningen snarast leverera ett jourschema för juni, juli och augusti. Fax-Lisa lämnar ingenting åt slumpen. Hon vet att företaget står och faller med mina hjältar.

Gnälliga användare: 19.
Uppmuntrande mejl: 0.

ONSDAG Fax-Lisa meddelar att företaget ska starta verksamhet i Kina. Jag förväntas sätta upp en säker förbindelse till Mittens rike. Ringer resebyrån, konsulten och passpolisen i nu nämnd ordning.

Mejl från CS läsare: Thomas på Oracle tror att min hemliga kod förra veckan var Sveriges resultat i gruppspelet. Nice try. Ingen gratisprenumeration till dig.

Gnälliga användare: 33.
Uppmuntrande mejl: 0.

TORSDAG E-postservern blinkar rött. Den har blivit översvämmad av ICE-meddelanden till i samtliga av företagets anställda med uppmaningen att lägga in ett In case of Emergency-nummer i sin mobil. Jag ber Ulla stoppa ofoget, men hon hävdar att det är en trend på kontinenten. Jag låter henne hållas.

Mejl från CS läsare: Roger har uppmärksammat att jag förutom i annonser för behandling av spelberoende också figurerar på sidan 554 i boken Head First EJB. Inte oväntat föredrar jag Java framför Dotnet. Java är drickbart. Dotnet fastnar i halsen.

Konstigare än så är det inte. Och ett vackert ansikte passar i de flesta sammanhang.

Gnälliga användare: 22.
Uppmuntrande mejl: 0.

FREDAG Lägger in ett ICE-nummer i svärmors mobil. Tvekar mellan +4684051000, +4687830368 och +46851763300, men bestämmer mig sedan för hustruns. Jag är trots allt en snäll människa.

Gnälliga användare: 13.
Uppmuntrande mejl: 0.

Nils Sunesson
nils.sunesson@tjohoo.se
Han har sett användare komma och gå