Sedan en stund tillbaka på förmiddagen har storbanken Swedbank problem med sina internettjänster. Främst är det internetbanken som inte kan nås.

– Jag fick precis information om att det är en teknisk störning, där jag tyvärr inte har exakta detaljer, men våra anställda arbetar för att lösa problemet, säger Anna Sundblad, presschef för Swedbank.

För vissa går inte heller sajten att nå, säger Anna Sundblad. Problemen dyker upp samma dag som många får sina löneutbetalningar och förbereder sig inför sommaren.

– Normalt ska vi ju klara av detta, men vi vet att det blir ett högre tryck i samband med löneutbetalningar. Dessutom passar många på att betala räkningar och göra klart inför sommarledigheten, säger Anna Sundblad

Swedbank drabbades av liknande störningar för bara några veckor sedan. Nu ska man arbeta för att liknande fel inte ska inträffa även i framtiden.

Vid lunchtid säger Swedbank själva att problemen ska vara lösta, men i sociala medier hävdar flera att de fortfarande har problem med att använda bankens internettjänster.