Vad betydde det för er att få Guld­musen?
– Det betydde egentligen inte så mycket för försäljningen, eftersom vi inte hade så mycket affärer i Sverige. Men internt var det väldigt viktigt och peppande, särskilt för det stora gänget utvecklare som jobbar och sliter.

– Dessutom börsintroducerades vi året efter och sådana här priser kan ha bidragit till att öka trovärdigheten.

– En annan sak som var kul med det här var att vi som hade en ganska osexig produkt vann, bland alla webblösningar som det pratades om då. Vi gjorde en industriell programvara.

Är det viktigt generellt med sådana här utmärkelser, tror du?
– Ja, visst är det det. Det medför lite stolthet och kännedom om företaget, inte minst med tanke på att det är kollegorna i branschen som utsett vinnaren.

Vad gör statyetten i dag?
– Den står fortfarande kvar här. Vi har flyttat två gånger men den har följt med i båda flyttarna.

Det har hänt en hel del på ägarsidan för IAR Systems. Det var tidigare en del av Turnit, men är numera ett dotterbolag till Nocom. Är ni många som är kvar på företaget i dag, som var med när ni vann också?
– På utvecklingsavdelningen är det många som är kvar, men det har varit större omsättning på sälj- och marknadsavdelningen.

Fakta

IAR Systems vann Guldmusen i kategorin Programvara 1999. Denna kategori bytte 2001 namn till IT-Produkt. IAR Systems utvecklar verktyg för inbäddade system.