Operatörernas gemensamma bolag 4T är nu redo att lansera sin mobilbetaltjänst Wywallet. Det finns en app att ladda hem till IOS eller Android, men tjänsten går att använda även utan en smart mobil. Senare i år kommer en version för Windows Phone.

– Nu går Wywallet att använda med alla lokaltrafikbolag och det är det viktigaste eftersom det rör sig om över hälften av alla sms-köp som görs i dag. Vi siktar på att få in fler sms-handlare under sommaren. Det går också att göra överföringar till andra personer som har ett konto hos Wywallet. Vi kör också några piloter med olika webbhandlare. Vi kommer att lägga till fler möjligheter och funktioner under hösten, säger Adam Hasslert, marknadschef på 4T.

Med Wywallet kan anslutna kunder föra över pengar till andra kunder, betala för sms-tjänster som exempelvis lokaltrafik, handla på nätet och ladda på kontantkort till mobilen. Även Halebop och Comviq-kunder kan använda tjänsten.

Betalningen sker från ett konto, kort, via en månadsfaktura eller mobilräkningen. Tjänsten har stöd för betalning i butiker och fysisk handel med nfc-tekniken. 4T planerar att lansera detta under nästa år, men kommer att genomföra ett test i juli under Almedalsveckan i Visby tillsammans med Samsung.

Wywallet tar ut avgifter för att föra över pengar till andra användare eller till bankkonton, men bjuder på tjänsterna fram till sista juni nästa år. Då kommer det att kosta 1 krona per överföring till andra personer och för att sätta över pengar till ett bankkonto blir det en avgift på tre procent av beloppet.

4T är bara en av flera aktörer som slåss om konsumenterna. Wywallet ska vara det enkla alternativet säger Adam Hasslert.

– Vi ser väldigt mycket piloter just nu, men ingen har gjort någon större succé så här långt. Vi får se hur det blir med bankernas initiativ i höst. Vi tror att vi kan vara det enklare alternativet, det är lätt att komma igång med Wywallet. Vi tycker det är bra att det är mycket uppmärksamhet kring mobila betalningar. Att vi startade vårt bolag har satt fart på utvecklingen av marknaden.