När Larry Page tog över som vd för Google förra året började företaget rensa upp i sin portfolio och stängde ned en rad tjänster som inte längre är aktuella. Sedan dess har över 30 produkter och tjänster pensionerats.

I går meddelade Google att det är dags för ytterligare gallringar och lägger bland annat ned Google Mini som drogs igång 2005. Google Mini låter företag använda Googles sökteknik som sina intranät. Google Mini går i graven den 31 juli.

En annan produkt som läggs ned är Google Talk Chatback, en funktion som gör det möjligt för webbplatser att kommunicera med sina besökare direkt på webbsidan via Google Talk. De som fortfarande använder funktionen uppmanas att byta till Meebo bar.

Google Video som slutade ta emot nya uppladdningar i mitten av 2009 kommer att läggas ned helt efter sommaren. Användare som har videoklipp på tjänsten har fram till den 20 augusti på sig att överföra dem till Youtube.

Till sist lägger Google även ned Igoogle, företagets portal som låter användarna skräddarsy sin egen startsida med olika typer av information. Enligt Google har tjänsten förlorat sitt värde tack vare moderna webbläsaren och insticksprogram. Igoogle kommer dock att stängas först 1 november 2013 så det finns gott om tid för användarna att hitta alternativ.

IDG News