Nu närmare sig dagen W. I oktober ska både det fullskaliga Windows 8 och Armversionen Windows RT finnas ute. Det har väckt aptiten hos världens datorleverantörer. För tillfället arbetar de hårt med att få ihop surfplattor med de båda operativsystemen.

Microsoft
I ett försök att utmana Apple ger sig Microsoft in i hårdvarubranschen med plattor i Surfacefamiljen. Det kommer modeller både för Windows 8 och RT.

Acer
Acer har redan släppt information om två plattor, W510 och W700, med Windows 8 och Intelprocessorer. W510 ska ha en skärm på 10,1 tum. Enligt rapporter i media ska det komma Windows RT-plattor med Armprocessorer i början av nästa år.

Asus
Asus har redan visat Tablet 600 som kör Windows RT. Den har en fyrkärning processor från Nvidia av typen Tegra 3. Enligt Asus ska den finnas för leverans i början av nästa år.

Fujitsu
Från Fujitsu kommer företagsplattan Stylistic Q702 med tangentbord som tillbehör.

HP

HP har ännu inte konfirmerat att företaget ska göra någon platta med Windows RT. Man ska i stället fokusera på plattor med Intelprocessorer och Windows 8. Men det ryktas om plattor med Windows RT och Armbaserade processorer från Qualcomm.

Samsung
Enligt Bloomberg jobbar den koreanska jätten på en platta med Windows RT. Den förväntas att komma i oktober och vara baserad på en processor av typen Snapdragon från Qualcomm.