Under två år ska Nasas nya marssond Curiosity söka efter tecken på liv på vår grannplanet Mars yta. Utforskandet av planeten ska också gå att följa via Twitter – den som satt uppe i morse kunde följa den dramatiska landningen. Vid halv åtta meddelades via en tweet att sonden hade landat på mars. Som bevis bifogades en bild på sondens skugga från Mars. Sedan fortsatte man med en parafras på Neil Armstrongs citat då han blev först på månen: "En gång i tiden var det ett litet steg...nu är det sex stora hjul". Därefter postade man en ny bild, nu på ett av hjulen på sonden (som förövrigt är lika stor som en liten bil).

Det hela påminner om en annan tweet från en avlägsen plats som genomfördes nyligen, då regissören James Cameron twittrade från den 11 000 meter djupa Marianergraven. Då användes ett akustiskt modem för att meddela världen vad som pågick nere vid havets botten.

En annan twittrande ubåt är den forskningsfarkost, Tavros, som University of Florida skickar ut för att mäta salthalten i Mexikanska Golfen. Men till skillnad från Tavros är Curiosity inte programmerad att twittra av sig själv, utan bakom sondens konto står tre av Nasas ansvariga för sociala medier.