Mobilbetalningstjänsten Square har fått en ny finansiär och samarbetspartner. Kaffekedjan Starbucks går in med 25 miljoner dollar, motsvarande närmare 170 miljoner kronor, i företaget, rapporterar New York Times. Företagets alla kaféer ska också ta emot betalningar med tjänsten.

Square, som lanserades av Twitterskaparen Jack Dorsey 2010, har flera olika betalningsvarianter: bland annat en kortläsare som kopplas till Iphone- eller Androidluren och en teknik som känner av när kundens telefon är i butiken och därefter låter kunden handla bara genom att uppge sitt namn för kassören.

Kapplöpningen om vilken tjänst som ska bli den dominerande inom mobilbetalningar är i full gång. Banker och telefonoperatörer slåss med kortföretag, it-jättar och tjänster som svenska Izettle och Apples Iwallet, som ännu bara är på patentstadiet.

Som för alla andra som försöker bryta sig in på betalningsmarknaden är en av Squares allra största utmaningar att få så många affärer och kedjor som möjligt att ta emot betalningar med tjänsten. Square, som än så länge mest har använts i mindre kaféer och butiker, får i och med Starbucks 17 000 kaféer världen över sin överlägset största samarbetspartner hittills.

Efter den här investeringsrundan värderas Square till 3,25 miljarder dollar, motsvarande närmare 22 miljarder kronor.