Det erbjudande som Tele2 nu går ut med är att man till att fast pris på 245 kronor per månad kan ringa och messa obegränsat till samtliga operatörer inom Sverige. I priset ingår även att man får surfa 1 GB. Villkoret är att abonnemanget måste tecknas före 30 september men å andra sidan krävs det inte att man binder sig för ett visst antal månader.

Magnus Larsson, affärsområdeschef för varumärket Comviq, förklarar satsningen med att man kunnat kapa kostnader genom att omvandla kundservice till en onlinetjänst.

– Tidigare har vi bara haft kontantkortsabonnemang inom Comviq så det här initiativet är det första vi gör kring fasta abonnemang, säger Magnus Larsson.

Bland de konkurrenter som CS varit i kontakt återfinns operatören Tre vars abonnemang 3Trygg Total kostar 649 kronor per månad inklusive surfpott på 20 GB. Tres informationschef Erik Hörnfeldt anser dock att skillnaderna mellan tjänsterna är stora.

– Vi har inget fastprisabonnemang utan bindningstid och utan telefon så det finns inget hos oss som är direkt jämförbart.

På frågan om Tre har några planer på vidta några åtgärder för att slå Comviq på fingrarna svarar Erik Hörnfeldt att Tre slår Comviq på fingarna varje dag, året runt.