Därmed ansluter sig Google och utvecklarna av Chrome till andra aktörer som redan funktioner för dölja vad användaren gör på nätet, så kallade antispårningsfunktioner, do-not-track, i webbläsaren.

Funktionen är under utveckling av Googles öppen källkodsgemenskap Chromium, som utvecklar kod för Chrome. I förra veckan lanserade den en version som innefattar dnt-funktioner.

Än så länge är det inte klargjort hur snabbt det blir möjligt att ställa in antispårningsfunktionen i Chrome. Google underhåller tre versioner av webbläsaren, Dev, Beta och Stable, som var och en är lite mer färdigpolerad än den förstnämnda,

Den senare är på gång att uppgraderas, efter att detta senast skedde i slutet av juli, när Google släppte Chrome 21. Google uppgraderar på egen hand Chrome var sjätte månad, vilket skulle innebära att Chrome 22 är på gång och att Chrome 23, som finns i Dev-version, lanseras någon gång i november.

Google avslöjade i februari att företaget avsåg att lägga in dnt i Chrome efter att Vita Huset hade meddelat att ett förslag om en ny integritetslagstiftning ska läggas fram inför den amerikanska kongressen.

Chrome går därmed samma väg som Microsofts Internet Explorer, Mozillas Firefox och Apples Safari. Microsofts beslut att bygga in antispårningsfunktioner i Internet Explorer har väckt starka reaktioner från annonsföretag, som har spårning som en viktig del i sina erbjudanden.