Det har varit en tuff tid för Expert med den ena nedlagda butiken efter den andra i Sverige. Vd:n Magne Solberg har hela tiden sagt att det handlat om att få bolaget lönsamt.

Men nu kommer alltså nådastöten. Expert har begärts i konkurs.

Corren.se var först med nyheten, som vid 19-tiden bekräftades av Expert med ett pressmeddelande. "Konkursen omfattar det svenska huvudkontoret och 73 egenägda butiker", står det att läsa.

Tidningen har tagit del av konkursansökan för kedjans 136 butiker, underskriven av företagets vd Magne Solberg. I ansökan står det att Expert Sverige AB är ”på obestånd då det saknar förmåga att betala sina skulder vartefter de förfaller, och denna förmåga inte endast är tillfällig”.

"Omfattande kostnadsbesparingar har genomförts och olönsamma butiker har avvecklats. Men den hårda konkurrensen och låga marginaler i kombination med en mycket svag marknad har gjort att förlusterna fortsatt", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Expert har 136 butiker i Sverige, av vilka 73 butiker är egenägda och 63 drivs av franchisetagare. Företaget har en omsättning på runt 2,8 miljarder kronor.

Expert följer därmed en konkurrent i graven – Onoff gick i konkurs för drygt ett år sedan.