– Vi ser att det är många företag som har svårt att anställa erfarna databasadministratörer och då behöver de enkla verktyg för att ha källsäkerhet och kunna ta ansvar för databaserna, säger Patrik Sallner.

SkySQL grundades för två år sedan när Oracle, som övertog ägandet av den öppna databasen MySQL från Sun, blev starkt ifrågasatta över hur företaget hanterade databasen. Bland annat fick Oracle kritik för att höja supportpriserna på MySQL allt för mycket sen övertagandet.

Många sökte då efter alternativa supportkanaler och SkySQL blev ett av svaren. Företaget består av flera personer som tidigare jobbade på MySQL, men som hoppade av i samband med att Sun köpte företaget. MySQL-grundaren Michael "Monty" Widenius är en av personerna som backar upp företaget.

Lanseringen av Cloud Data Suit sker bara några dagar innan Oracles stora utvecklarkonferens Oracle Open World inleds i San Francisco.

– I det här fallet är det nog lite slump. Oracle har, vad jag vet, inte varit så aktiva när det gäller lösningar för MySQL i molnet, säger Patrik Sallner.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

I och med lanseringen kommer Cloud Data Suite bli en del företagets paketlösningar för databaser i molnet, som är den huvudsakliga inkomstkällan för SkySQL.

Företaget tar betalt för support- och konsulttjänster. Priserna sträcker sig från drygt 40 000 för ett "prova på" till knappt 240 000 kronor per applikation för större företagsbehov.