Grundarna bakom Twingly, Bubblare och Bilddagboken har slagit sina påsar ihop i nystartade bolaget Memoto. Tillsammans tar de fram en tjänst som ska fotografera allt du gör med hjälp av en kamera i storlek som ett större armbandsur.

Kameran sätts fast på kläderna och knäpper två bilder i minuten under hela dagen. Samtidigt registrerar den inbyggda gps:en var varje bild är tagen.

– Med dagens kameror och mobiler tar du bilder på sådant du tror är intressant, du vet inte vad du i efterhand kommer att tycka är viktigt. Dessutom är det ett projekt att ta upp kameran, det avbryter det du håller på med, säger Oskar Kalmaru som är marknadschef och medgrundare till Memoto.

Han har tidigare grundat videotjänsten Bubblare och fick idén till Memoto i vintras tillsammans med bloggsökmotorn Twinglys grundare Martin Källström. I mars var företaget igång.

Fenomenet brukar kallas livslogg eller lifeblog och används idag mest som hjälpmedel för människor med grava minnesproblem och av forskare. Memoto vill packa kameran i en konsumentvänlig förpackning tillsammans med en tjänst som hjälper användaren att sortera ut de intressanta bilderna och händelserna ur bildströmmen.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

Memoto grundades i mars 2012 och har 14 personer som arbetar med projektet.

Företaget planerar att använda sajten Kickstarter.com för att dra in ytterligare minst 350 000 kronor innan produktionen startar. Lyckas det kan de första kamerorna hamna hos konsumenter i februari.

Priset för en kamera är satt till 2 000 kronor och då ingår ett års lagring av bilder.