Se listan ovan för att se pc-leverantörernas utbud av Windows 8-datorer.

Dell XPS One, Dell XPS One 27
Dell som uppgraderar hela sitt utbud av bärbara datorer med funktioner anpassade för pekfunktionerna i Windows 8. Därtill kommer allt-i-ett-modellerna XPS One 27 och Optiplex 9010 där 27-tummaren XPS One 27 är prissatt till 14 500 kronor medan den enklare Optiplexmodellen kostar 8 800 kronor.

DellXPS 12, Dell Latitude 10
Bärbara XPS 12 är i grunden en vanlig dator men har en skärm som fästs på ett gångjärm och snabbt kan omvandlas till en surfplatta. Här ligger priset på 13 000 kronor. För den som klarar sig utan tangentbord finns även Latitude 10 med skärm på tio tum som har företagsanvändare i fokus. Den väger 725 gram, går att få med flashdisk på 128 GB och har ett ingångspris på 4 700 kronor exklusive moms.

HP ENVY
Även i HPs nya utbud ingår en rad bärbara modeller med tryckkänsliga skärmar, exempelvis SpectreXT Touchsmart, Pavilion Sleekbook och Envy4 Touchsmart samt allt-i-ett modeller som Envy23 Touchsmart.

Microsoft-surface
Microsoft själva var tidigt ute med surfplattan Surface som går att få med ett finurligt hölje som även går att använda som tangentbord. Produkten har börjat säljas i länder som USA, England, Tyskland och Frankrike där den enklaste varianten kostar strax över 4 000 kronor. Väljer man en modell med 64 GB flashdisk och tangentbord hamnar priset dock på 7 000 kronor.

– I och med vi inte har annonserat något om Surface för den svenska marknaden har vi därför inte sagt något om svenska priser, säger Thomas Floberg som är plattformsansvarig för Windows på Microsofts svenska kontor.

Asus VivoTab
Från Asus kommer flera surfplattor i olika storlekar, exempelvis Vivotab Smart med en skärm på 10,1 tum som påminner om serien Transformer Pad med Andoid OS men där man nu kör Windows 8 i stället. Här använder man Intels Atomprocessor men i den nya serien finns även en modell med skärm på 11,6 tum samt en Armbaserad modell, Vivotab RT. Likt Microsoft har Asus ett tillbehör som både fungerar som tangentbord och skydd för skärmen.

Toshiba Satellite
Toshiba genomför en rejäl uppgradering av hela sitt utbud av bärbara datorer där de flesta nu går att få med pekskärmar. Bland dessa återfinns hybridmodellen Satellite U925t som har en tryckkänslig skärm på 12,5 tum. Den kostar cirka 8 000 kronor exklusive moms. I det stationära utbudet ingår LX835 som har en 23-tumsskärm med inbyggd dator.

DataTravler-Workspace
En av de funktioner som finns i Windows 8 Enterprise är möjligheten att starta operativsystemet på en löstagbar minnesenhet, exempelvis ett usb-minne. Det har Kingston Technology tagit fasta på om lanserar ett snabbt usb-minne med stöd för funktionen Windows To Go. Datatraveler Workspace går att få i storlekar på upp till 128 GB. Nöjer man sig med 64 GB blir priset 1069 kronor.

Lenovo Yoga
Redan dagen före Microsofts lansering av Windows 8 passade Lenovo på att visa upp sina nya produkter under ett pressmöte i Stockholm. Bland de mer udda datorerna märks två versioner av Ideapad Yoga där den minsta har en skärm på elva tum och bygger på Windows RT, alltså den version av Windows 8 som stöder datorer med processorer från Arm. Skärmen går att snurra runt och omvandlar datorn till en surfplatta. Även 13-tummaren har den funktionen men här används standardversionen av Windows 8. Med en modell som kallas Lynx går det att ta bort tangentbordet helt och hållet. Den väger 1,3 kilo med tangentbord och har dubbla batteriet vilket ger en total driftstid på hela 16 timmar.