1. America Online (1989-2006)
Den amerikanska onlinetjänsten har utsatt sina användare för vidrig mjukvara, nummer att ringa upp som inte fungerar, osmaklig marknadsföring och osmakliga annonser, tveksamma betalningsrutiner, oursäktligt dålig support och spam så det räcker för en livstid och blir över.

Kort sagt, vi svenskar kan vara glada att vi sluppit eländet.

2. Realnetworks Realplayer (1999)
För att din webbläsare ska kunna visa den här texten måste den ladda ner ett nytt program. Var god vänta. Tyvärr hittades inte en drivrutin som behövs. Uppgradera din dator.

En frustrerande oförmåga att spela mediafiler var bara en del av problemet med Realplayer. Programmet tog sig också friheter som att ändra i registret i Windows och att visa irriterande annonser.

3. Syncronys Softram (1995)
Idén att dubblera minnet genom att installera ett program för 30 dollar lät bra. Men de 700 000 kunderna upptäckte att allt programmet gjorde var att öka storleken på Windows hårddiskcache.

4. Microsoft Windows ME (2000)
Antagligen den värsta versionen av Windows någonsin. Det var problem med att installera det, få i gång det, få det att fungera tillsammans med andra program och med hårdvara och att avsluta det. Annars fungerade det bra.

Det var Windows ME som var den verkliga milleniumbuggen.


5. Musik-cd från Sony BMG (2005)
Om man stoppar in en cd-skiva med musik i sin pc ska man inte behöva oroa sig för att den förvandlar pc:n till en lekstuga för hackare. Men det är exakt vad musik-cd från Sony BMG gjorde förra året.

6. Disney The Lion King CD-ROM (1994)
Få teknikprodukter kan anklagas för att ha förstört julen för tusentals barn. Men det ödet drabbade Disneys första cd för Windows. Spelet förlitade sig på grafikrutiner som inte fanns på många pc, med resultatet att datorerna kraschade.

7. Microsoft Bob (1995)
Ingen värstalista är komplett utan Windows idiotkusin Bob. Det utformades som ett "socialt" användargränssnitt till Windows 3.1. Efter att ha klickat på objekt i virtuella rum och fått hjälp av olika seriefigurer undrade användarna om någon på Microsoft använt Bob.
8. Microsoft Internet Explorer 6 (2001)
Microsofts webbläsare Internet Explorer 6.x kan vara det mest osäkra programmet på den här planeten.

9. Pressplay och Musicnet (2002)
Två kommersiella tjänster för att ladda ner musik som bjöd på riktigt hjärndöda funktioner. Pressplay tillät bara att två låtar från varje artist kunde brännas på cd. Musicnetlåtarna gick bara att spela i 30 dagar.


10. Ashton-Tate Dbase IV (1988)

Det otänkbart långsamma och felfyllda databasprogrammet gjorde slut på Dbases dominans. Marknadsandelen gick från 70 till 40 procent på ett år.