Så lyssnar du i webbläsaren
För att lyssna på ett avsnitt av CS Podcast direkt i webbläsaren, klickar du på den stora play-knappen i rutan för podcasten. Det fungerar i alla moderna webbläsare och smarta telefoner. Webbtekniken Flash behövs inte.

Själva ljudfilen kommer kodad som mp3 i variabel hastighet, vanligtvis runt 160 kbit per sekund, och du behöver en internetanslutning som överstiger detta. Mobilanslutning med 3G är fullt tillräckligt.

Så prenumererar du
Genom att prenumerera på CS Podcast, riskerar du inte att missa ett avsnitt, och du gör det antingen med ett program i din dator eller med en app till din mobiltelefon.

* RSS-ström att prenumerera på (IOS, Android, dator)
* Itunes-länk för prenumeration (Itunes, IOS)

Till din smarttelefon rekommenderar vi
Det finns en stor flora med appar och program för att prenumerera och lyssna på podcastar. Saknar du idag ett program eller en app, följer här våra rekommendationer.

IOS (Iphone, Ipad, Ipod Touch)
Podcast-prenumeration fungerar utan separat app, och hanteras då av den inbyggda appen Itunes. Vi rekommenderar dock appen Podcaster som bland annat hämtar nya avsnitt automatiskt.

Så gör du:

  1. Klicka på någon av prenumerationslänkarna här ovan från din mobiltelefon.
  2. Låt Itunes eller Podcaster hantera prenumerationen.
  3. För att lyssna, klicka på avsnittet och ladda ner.
  4. För att ladda ner per automatik, klicka du i listan över avnitten på sidhuvudet in på inställningar. Aktivera Automatisk hämtning. För att spara plats i telefonen, välj att endast behålla ospelade avsnitt.

TIPS: Du kan använda mobilanslutningen för att ladda ner nya avnitt (förutsatt att de inte för stora) genom att gå in i appen Inställningar > Podcaster och aktivera Använd mobildata.

Android
För att hantera prenumeration på Android, måste du ladda ner en app och det finns flera att välja på. Vi rekommenderar den svenskutvecklade Podkicker Pro Podcast Player för 19 kronor. Den finns även i en gratisversion som bland annat saknar möjligheten att ladda ner podcast-avsnitten per automatik i bakgrunden.

Så gör du:

  1. Klicka på RSS-prenumerationen här ovan.
  2. I rutan "Slutför åtgärd med", väljer du Podkicker.
  3. Klicka på Subscribe.
  4. För att ladda ner avnitt automatiskt, klicka på Settings > Automatisation och markera förslagsvis Refresh on charge och Refresh periodically (varannan timme) samt Automatic download.

Windows Phone 7,5/8
För Windows Phone är WPodder en av de mest populära, och som har fått bra betyg men som har lite att ta igen jämfört med motsvarande appar på Android och Iphone.
WPodder kostar 7,90 kronor.