En helg med Sebastian Siemiatkowski

Fredag
16:30 Fredagsfika har blivit en institution på Klarna. Från början, när vi var 15-20 personer, så åt vi lite godis och snacks. Nu har det förvandlats till en fullständig orgie i ohälsosamma saker. Jag brukar ha lite svårt att komma loss i tid så när jag dyker upp så ligger det en godisbit i botten på någon skål och jag funderar över hur många fingrar som har rört vid den.

17:00 Tillbaka i mitt arbetsrum där jag svarar på mejl som jag inte har hunnit med tidigare under veckan. Ett ganska skönt sätt att avsluta arbetsveckan på. Börjar fundera på vad vi ska göra i helgen.

19:00 Jag och min sambo Nina går ut och äter. Vi är väldigt dåliga på att laga mat hemma, men det finns massor av bra restauranger i våra kvarter på Östermalm. Vi brukar välja någon på Nybrogatan eller på väg ner mot Stureplan.

22:00 Marsch i säng. Vi är inga kvällsmänniskor, så efter restaurangbesöket brukar vi vara trötta och tråkiga.

Lördag
07:00 Jag tycker att det är skönt att komma upp tidigt, samma tid som på vardagarna. Man får ut så mycket av helgerna då. Ofta går jag ner på Ica Esplanad på Karlavägen och köper färska bär och blandar i filen. Skön lördagsfrukost med Dagens Nyheter och Dagens Industri.

10:00 Min sambo försvinner. Tidigare, när hon var marknadschef på Swedish Match, så ville hon vara ledig på helgerna och bara hänga med mig. Nu har hon bestämt sig för att bli fotograf och vill bara ut ur lägenheten med sin kamera på olika uppdrag. Det är en ny värld för mig.

12:00
Slänger i en tvätt och svarar på lite jobbmejl.

15:00
Somnar i soffan. Något av det lyxigaste som finns i livet är att få sova på dagen, för det är lite förbjudet. När vi bara var tre man på företaget så brukade jag lägga mig någon timme på eftermiddagen. Nu skulle det inte se riktigt bra ut om jag gjorde det, men på helgen är det tack och lov fortfarande tillåtet.

19:00 Vi träffar något annat par och käkar middag.

Söndag
07:00 Vaknar tidigt, som vanligt. På söndagarna öppnar Ica Esplanad av någon anledning inte förrän klockan tio. Café Saturnus på Eriksbergsgatan serverar väldigt bra frukostar.

10:00 Var tredje eller fjärde helg åker jag och Nina i väg på någon resa. Milano är favoritstaden. Ibland åker vi till Järvsö där delar av Ninas familj kommer ifrån. Fantastisk natur. Och det är roligt med en småstad, att gå på lokala pizzerian och käka pizza med bearnaisesås och titta på killarna som spelar Jack Vegas. Det ger perspektiv på livet att hänga i en svensk småstad, att allt inte behöver vara storstadsstress. Med viss avundsjuka blickar jag på en livsbalans som jag visserligen inte tror skulle passa mig, men som i min något naiva åskådning är den svenska drömmen personifierad. Om vi inte är bortresta kanske vi går en promenad eller plockar svamp.

12:00 Jag slösurfar lite på CNN, läser om presidentvalet eller kollar någon dokumentär på SVT Play.

14:00 Jobbar några timmar. Vi är en ganska mejltung arbetsplats och veckorna är så fulla av möten, så det brukar alltid vara lite att jobba ikapp, något dokument som måste läsas.

17:00 Lördagarna och söndagarna är skrämmande lika varandra. Vi går ut och käkar eller träffar några vänner.

Sida 3 / 3

Innehållsförteckning

Fakta

Namn: Sebastian Siemiatkowski.
Ålder: 31.
Gör: Vd och grundare av it-företaget Klarna, som jobbar med betalningslösningar för e-handelsbranschen.
Bor: Östermalm i Stockholm.
Familj: Sambo med Nina Sundén (som nyligen hoppade av från jobbet som marknadsdirektör på Swedish Match för att bli fotograf).
När jag inte jobbar: Äter ute, läser tidningar, reser, träffar vänner.