Både Obama och Romney har talat om teknikfrågor, exempelvis när de har diskuterat arbetskraftsinvandning, utbildning och handel. Men det stora fokuset har varit på den svaga ekonomin, budgetunderskottet och hälso- och sjukvårdsreformen, samt hur USA ska agera i internationella konflikter och emot terrorismen.
Obama och Romney skiljer sig i synen på tekniken, visar en analys från analysinstitutet Information Technology and Innovation Foundation, som nyligen släppte en rapport om USAs it-politik efter valet. Här är deras analys.
Obama: väntas hålla samma linje
Generellt så kommer Obama, ifall han väljs om, att driva ungefär samma politik som de senaste fyra åren. Obama förespråkar att myndigheterna ska ha en avgörande roll, både när det gäller att använda sig av lagar och regler och att se till att de följs. Han anser samtidigt att myndigheterna ska arbeta mer med näringslivet för att ta fram lösningar på de problem med exempelvis säkerhet som finns. Obama har även fått kritik för den första stora regleringen av internet, med lagarna om nätneutralitet som infördes i december 2010 och som anses vara fullt av kryphål. Från republikanskt håll har även ett paket på sju miljarder dollar i ett gigantiskt stimulanspaket, som drevs igenom i februari 2009 ifrågasatts för att vara verkningslöst.
Obama har även sjösatt en plan för cybersäkerhet och stött regler för ökad säkerhet i viktig infastruktur. Samtidigt har det amerikanska justitiedepartementet slagit till mot hundratals sajter som har anklagats för piratkopiering. Massiva protester ledde även till att Obama tog ställning emot de omdebatterade Sopa-reglerna.
Presidenten har även arbetat för hårdare regler för integritet och skärpt tonen mot jättar som Google och Facebook, när det gäller hur företagen hanterar information om användare och företag.
Vidare ha Obama agerat i konkurrensfrågor och blockerade i fjol AT&Ts köp för 39 miljarder dollar av den tyska mobiloperatören T-Mobile i USA. I dagsläget pågår en granskning mot Google för brott mot konkurrenslagarna.
Romney: vill öka privatiseringen
Om Mitt Romney blir president och om republikanerna i kongressen får en starkare ställning, så skulle framför allt cybersäkerhet, integritet och nätneutralitet få högre prioritet. Samtidigt skulle inriktningen bli tydligare mot att ge mer initiativ åt näringslivet.
I sitt 161-sidiga dokument Believe in America inriktar sig Romney på frågor kring den amerikanska ekonomin, skatterna och budgetunderskottet och ger få tydliga förslag när det gäller tekniken.
Han får dock stöd i dokumentet från såväl Scott McNealy, en av grundarna till Sun Microsystems, som framför allt förespråkar en skattesänkning för företagen. Han får även stöd från Meg Whitman, vd för Ebay, när det gäller att öppna för mer arbetskraftsinvandring.
Rebublikanerna har bland annat arbetat för fler initiativ inom cybersäkerhet mellan näringsliv och myndigheter och att öka investeringarna på detta område. Dessutom vill republikanerna se en ökad delning av information mellan myndigheter och näringsliv, samt ett ökat skydd för informationsflödena inom det privata näringslivet.
Att it-frågorna lyst med sin frånvaro i USA-valet beror enligt bedömarna på att det är svårt för både Barack Obama och Mitt Romney att profilera sig gentemot den andre inom detta område.
Debatten kring Sopa-förslaget, Stop Online Piracy Act och Pipa, Protect IP Act, för att bland annat skydda upphovsrätten för företagen, fick både stöd och kritik från båda lägren. Motståndet mot lagarna kom både från demokrater från Silicon Valley och från konservativa amerikaner som var oroliga för att förslagen skulle hota öppenheten på internet.
Många av teknik- och telekomfrågorna har visserligen lett till heta debatter, exempelvis om Sopa-lagen och nätneutralitet. Men det finns ingen tydlig skiljelinje mellan demokrater och republikaner.
Båda har exempelvis lagt förslag om en ökad cybersäkerhet, med fokus på att öka delningen av information mellan nnäringslivet och myndigheter. En skillnad mellan republikaner och demokrater är att de förstnämnda har en tendens att kritisera de senare för att förespråka regleringar.
Båda kandiaterna har talat om ökade investeringar i forskning och utveckling och om frågorna om handel med det allt mäktigare Kina