Sportkedjan Stadium har 30 000 produkter i sitt sortiment och av dem förändras 90 procent var fjärde månad. För att hålla koll på att alla förändringar slår igenom i allt från webbutik till tryckta broschyrer använder Stadium en PIM-lösning från Malmöbolaget Inriver, något som sparat stora pengar åt kedjan.

PIM står för Product Information Management och förändringarna för Stadium består i allt från nytt pris och nya färger till att produkter utgår eller förs in i sortimentet. Givetvis är allting databashanterat, men svårigheten är att vid varje given tidpunkt ta ut aktuell information och presentera det i lämpliga kanaler.

– Genom att göra rätt från början går det åt mycket mindre tid åt att klippa och klistra små informationsbitar här och där. Med vårt system kan istället kunderna fokusera på att hantera information som behövs för att marknadsföra och sälja sina produkter, säger Niclas Mollin, vd för Inriver.

Ett konkret exempel på hur Stadium sparat pengar genom Inriver är processen för att lägga in nya bilder i produktinformationssystemet. Varje vecka fotograferas en rad nya produkter för Stadium. De används sedan i bolagets tryckta och digitala marknadsföring, samt i informationsmaterial i butiken. Tidigare tog det sju dagar och hanteringen kostade i snitt 50 Euro per bild. Numera tar processen tre dagar och bilderna kostar istället 5 Euro styck.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

Verksamhet: Utvecklar och säljer produktinformationssystem, som ska underlätta för kunderna att alltid ha korrekta uppgifter redo för publicering i såväl tryckta som digitala kanaler.
Grundades: 2004.
Antal anställda: 25
Omsättning: ca 30 miljoner kronor i år
Några av bolagets 70 kunder: Stadium, Kjell & Co, New Wave Group, Office Depot, Haléns och Kährs.

Fakta om produkten:
Den senaste versionen av Inrivers produkt, Inriver 5, är modulärt uppbyggt och utvecklad i Microsoft Dotnet. Den kan användas antingen som en separat installation eller som en molntjänst. Några av de moduler som ingår är en mediabank, en trycklösning för Adobe Indesign och en pdf-generator för produktion av produktblad eller liknande.