På motsvarande sätt snabbar Inriver på produktionen av kataloger och andra trycksaker. Istället för ett halvår från idé till tryck går det enligt Niclas Mollin att åstadkomma samma resultat på ett kvartal.

– Vi industrialiserar processer som inte tidigare varit industrialiserade. För ett bolag likt Stadium räknar vi med att man tjänat in systemets kostnader på mellan 12 och 18 månader, säger han.

I somras tecknade Inriver samarbetsavtal med Episerver om att gemensamt marknadsföra sina produkter. Men Inrivers system är inte begränsat till enbart Episerver, utan är skalbart och kompatibelt med de flesta e-handelslösningar på marknaden.

Just e-handel är en snabb kanal där det är särskilt viktigt att alltid ha uppdaterad produktinformation. Enligt Niclas Mollin innehåller mellan 30 och 40 procent av all e-handel någon form av produktinformationshanteringssystem, och siffrorna är ökande.

Dessutom ökar också e-handeln i sig självt. Enligt undersökningen Forrester 2012 är e-handelsmarknaden i Europa värd närmare 100 miljarder kronor och beräknas öka med 12 procent.

Inriver förbereder nu utlandsexpansion, med start i Storbritannien, Nederländerna och USA. Därför har bolaget nyligen gjort en nyemission och tagit in 10 miljoner kronor, och fått en delvis ny ägarkrets. Bland annat tar man hjälp av Sven-Olof Kulldorff, som ansvarat för Ikeas inköpsverksamhet och varit vice vd för Ica.

Två andra tunga namn i styrelsen är Mikael Johnsson som tidigare var vice vd på Investor Growth Capital, samt styrelseordföranden Roland Persson som tidigare var med och byggde upp snabbväxande QlikTech.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

Verksamhet: Utvecklar och säljer produktinformationssystem, som ska underlätta för kunderna att alltid ha korrekta uppgifter redo för publicering i såväl tryckta som digitala kanaler.
Grundades: 2004.
Antal anställda: 25
Omsättning: ca 30 miljoner kronor i år
Några av bolagets 70 kunder: Stadium, Kjell & Co, New Wave Group, Office Depot, Haléns och Kährs.

Fakta om produkten:
Den senaste versionen av Inrivers produkt, Inriver 5, är modulärt uppbyggt och utvecklad i Microsoft Dotnet. Den kan användas antingen som en separat installation eller som en molntjänst. Några av de moduler som ingår är en mediabank, en trycklösning för Adobe Indesign och en pdf-generator för produktion av produktblad eller liknande.