I juni förra året presenterade Steve Jobs Apples planer på ett nytt högkvarter till kommunen i Cupertino i Kalifornien. Bygget av det nya högkvarteret, som går under namnet Campus 2, var tänkt att påbörjas redan i år och bli klart 2015.

apple campus 2

I går lämnade Apple in en revision av sina byggplaner till kommunfullmäktige i Cupertino. I de uppdaterade planerna, som finns att ladda ned på Cupertinos webbplats, framgår det att planerna skjutits fram med ett år då ytterligare miljöstudier måste genomföras.

– Apple kan påbörja bygget någon gång nästa år om allt går enligt planerna. Projektet har halkat efter lite, säger David Brandt på Cupertinos kommun till Bloomberg.

I en kommentar till Wall Street Journals teknikblogg, Allthingsd, uppger Apple att företaget även här använder samma metodik som vid designen av sina produkter.

– Apples Campus 2 kommer att bli vårt nya hem med plats för 12 000 anställda. Med det i åtanke har vi arbetat på detta projekt med samma omsorg och uppmärksamhet på detaljer som när vi utformar en Appleprodukt, säger Apples taleskvinna, Amy Bessette, till Allthingsd.

Den nya byggplanen betyder att Apples nya högkvarter står klart tidigast 2016.