Som Computer Sweden tidigare berättat använder Instabridge Facebook för att du enkelt ska kunna dela med dig av ditt wlan hemma med kompisarna. Tanken är att en stor del av den data vi förbrukar med mobilen via mobilnätet i stället skulle kunna gå via wlan och fasta uppkopplingar om det inte var så krångligt att göra inställningar för wlan.

Med Instabridges app räcker det att du är vän med någon på Facebook för att han eller hon enkelt ska kunna ge dig tillgång till det trådlösa nätverket.

Appen har under en tid funnits tillgänglig i begränsad betaversion och lanseras idag tillsammans med mobiltillverkaren Samsung.

Samarbetet innebär bland annat att Instabridge ska ta fram en speciell version av sin app som fungerar tillsammans med NFC-funktionen i Samsung Galaxy S3. Dessutom ska Samsung visa företagets app i sitt utställningsrum i Kista.

Fakta

Företaget bildades i april i år och har sju stycken anställda varav fem på heltid. Instabridge är knutna till Handelshögskolan i Stockholms inkubator SSE Business Lab.