Windows Store, som distribuerar appar för Windows 8 och Windows RT, har fått en rivstart, en månad efter lanseringen den 26 oktober. Antalet nedladdningar är nu fler än på Mac App Store, alltså Apples programaffär för datorer, som har varit igång i snart två år. Det visar siffror från analysföretaget Distimo.

I dagsläget har Distimo räknat fram att Windows Store har 21 183 appar, att jämföra med cirka 12 998 appar för App Store. När det gäller de 300 mest populära apparna i respektive appbutik har Windows Store kommit upp i en nedladdningsvolym som ligger tre gånger högre än för Mac App Store.

Dock ligger Mac App Store betydligt högre när det gäller antalet betalappar. Av rapporten framgår även att tio procent av alla rankade appar i Windows Store är lokala eller nationella, inte globala. Andelen är ännu högre i vissa länder, exempelvis 41 procent i Japan.

Distimio konstaterar samtidigt att Windows Store har långt kvar till konkurrenter som Apple App Store och Google Play, som båda har över 600 000 appar.

Rapporten kan efter registrering hämtas här.