Kommentaren som tyder på en kommande tv-apparat från Apple släpptes när Tim Cook intervjuades i nyhetskanalen NBC News program Rock Center.

På en fråga om vad som finns härnäst på Apples agenda, så svarade Tim Cook kort och koncist:

– När jag går in i mitt vardagsrum och slår på tv-apparaten, känner jag det som att jag backar mellan 20 och 30 år i tiden. Det är ett område vi intresserar oss för, men jag kan inte säga mer än det.

Kommentaren från Tim Cook antyder att Apple är på väg att göra verklighet att de rykten som har cirkulerat, med en förväntad lansering som dock aldrig infriades av en Apple-tv på företagets globala utvecklarkonferens i juni.

Sannolikt blir en Apple-tv integrerad med röstkontrollprogrammet Siri som bland annat används i Iphone och Ipad. Det talas också om ett tryckbaserat gränssnitt med integration med Apples smarttelefoner och mobiler, med inspiration från tv-apparaternas fjärrkontroller.

Apple håller visserligen sina produktlanseringar vid olika tider på året, men i juni varje år håller företaget sin globala utvecklarkonferens, Worldwide Developers Conference. Om ryktena om en kommande tv-apparat från Apple är sanna, så sker lanseringen sannolikt vid nästa konferens i juni 2013.

I samma intervju nämnde Cook att Apple kan börja tillverka Mac-modeller i USA, med en investering på 100 miljoner dollar, cirka 660 miljoner kronor. Sedan tidigare monterar Apple vissa av sina avancerade Mac-ar på Irland och i Kalifornien.

Fakta

Välj det ämnesområde som passar dig bäst. Teckna en gratis prenumeration här.