Google Now är Googles svar på Apples personliga assistent Siri. Med hjälp av information från din e-post, kalender, position och andra Googletjänster försöker Now föreslå intressant information redan innan du själv börjat söka. Idag finns tjänsten i telefoner som kör version 4.1, även kallad Jellybean, av Googles operativsystem Android.

Nu visar ett inlägg på företagets utvecklarlogg att planer finns på att göra tjänsten tillgänglig också via företagets webbläsare Chrome. Inlägget pratar om en ramverk för att presentera de ”kort” som Google Now använder för att visa information. Det finns ingen officiell tidplan på när Google Now kommer att dyka upp i Chrome. Till sajten The Next Web säger Google att de ständigt prövar nya funktioner i Chrome, men att det inte finns något nytt att presentera just nu.

Sedan introduktionen av Google Now i somras har Google fortsatt att lägga till nya ”kort” med funktioner. Det senaste kan användas vid incheckning på United Airlines på ett sätt som påminner om Apples Passbook.

Fakta

Välj det ämnesområde som passar dig bäst. Teckna en gratis prenumeration här.