Det här är sista utgåvan av CS i sin nuvarande form. Efter nyår blir det en helt ny tidning. Vi satsar mer på agendasättande nyheter, perspektiv och analys. En modern papperstidning måste erbjuda mer än den raka nyhetsrapporteringen och det ska vi se till att du får när det gäller it. 2013 kommer tidningen en gång i veckan – på torsdagar.

Vi satsar massor på våra digitala kanaler. Först ut är en ny mobilsajt som jag är övertygad kommer att falla dig i smaken. Den är snygg, rapp, enkel och ger dig Computer Swedens senaste nyheter direkt i din hand varje dag.

Sen bygger vi om vår webbplats. Redan nu kanske du har märkt att vi har snyggare och effektivare artikelsidor. Förstasidan har fått sig en uppfräschning där vi tydligare lyfter fram nya sätt– video och podcast – att berätta om vad som händer inom it. Podcastformatet ger oss möjligheten att på ett mer personligt sätt kommentera det vi tycker är extra intressant i nyhetsflödet. Med videoinslag kan vi ge dig en mer direkt bild av hur till exempel nya program fungerar eller hur stämningen är på en stor mässa.

Morgondagens nyhetsförmedling kräver att vi väljer rätt presentationssätt för varje nyhet.

Vi satsar också mer på opinion och debatt online som lämpar sig väldigt väl för digital publicering. Proffstyckare och vanliga läsare får här en möjlighet att på samma arena ventilera sina åsikter.

Slutligen ska vi också lansera en helt digital prenumeration. Som digital prenumerant får du tillgång till våra låsta artiklar på webben, digitaltidning med arkiv, appar till Ipad, Iphone och Android. Samtidigt får du rabatt på våra event. Och det bästa av allt är att vi förenklat inloggningen för att få tillgång till de digitala kanalerna, oavsett om du har en prenumeration med papperstidning eller en digital prenumeration.

Med de satsningarna i pipelinen känns det skönt att avsluta det här året och blicka in i det nya. Jag hoppas och tror att du vill hänga med Computer Sweden in i 2013 – och åren därefter. God jul och gott nytt år!