Office 2013 har ännu inte börjat säljas ute i handeln men finns sedan i höstas tillgänglig för företag som har volymlicensavtal med Microsoft. Nu i dagarna börjar Microsoft att lägga upp det nya kontorsprogrammet på tjänsten på Microsoft Home Use program (HUP) som gör det möjligt för anställda att få en licensierad kopia av Microsoft Office 2013 även på hemdatorn.

I USA får de anställda betala tio dollar för detta medan det oftast handlar om drygt 100 kronor i Sverige.
– Vi kommer att erbjuda våra anställda Office 2013 genom HUP. Tanken är att man ska kunna ladda ner och lära sig använda Office 2013. Vi ser alltså detta som en utbildningsinsats för vår personal, säger Stefan Edholm, it-chef på Sveriges lantbruksuniversitet.

Möjligheten att köra Office 2013 hemma gäller företaget som använder avtalsformen Software Assurance (SA) och innebär att de anställda får installera kontorsprogrammet på tre hemdatorer. De får då tillgång till Office Professional Plus 2013 som innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Onenote, Access, Publisher, Infopath och Lync.

För dem som kör Mac är det Office for Mac Home & Business 2011 som gäller och den versionen förväntas få en större uppgradering senare under året där ett möjligt namn kan bli Office 2014.