Vad har ni för förväntningar inför kvällens lansering av nya Blackberrytelefoner i kväll?

– Vi tycker att det ska bli jättekul. Vi har ju jobbat stenhårt med det i två års tid sedan TAT blev uppköpta av RIM. Det är nu våra saker kommer med i telefonen. Nästan all design du ser i telefonen är från oss.

Hur följer ni lanseringen?

– Vi firar att vi nått den här milstolpen i vår historia, att vi fått ut den här telefonen och vi kommer att följa presentationen via livestreaming.

Ganska mycket av det som ni jobbat med har redan visats, eller hur?

– Allt har inte visats. Telefonen släpps idag så det kommer mycket mer. Men vi känner oss ganska trygga med de kommentarer vi fått från analytiker och tredjepartsutvecklare som haft tillgång till plattformen. Den feedback vi fått är väldigt positiv och det stärker vårt självförtroende inför lanseringen.

Vad i det som ni har gjort kan hjälpa till att vända den nedåtgående trenden som RIM haft de senaste åren?

– Det vi fokuserar på här är att bygga en plattform i världsklass. En helt ny plattform och de är få förunnat att vara med på en sådan resa. Det handlar mycket om hur man kan optimera plattformen och få ut så mycket prestanda som möjligt. Vi har ju i princip också gjort all design för Blackberry 10.

Vad skiljer er från konkurrenterna Iphone och Android?

– Den fulla integrationen av alla möjliga appar. Vi har till exempel inga backknappar utan allt styrs med gester på ett väldigt enkelt sätt. Så det är en unik produkt som vi kommer ut med.

Finns det något i det här som du tror gör att vi i Sverige får upp ögonen för Blackberry?

– Traditionellt sett har vi aldrig vänt oss mot konsumentmarknaden i Sverige men det är ju något vi hoppas på även om det ligger en bit fram i tiden. Vi hoppas ju bli stora i hela världen med det vi gör.