Läser att byod är så fruktansvärt viktigt att välkomna. Användarna ska få ta med sig vadfansomhelst och kräva att det ska fungera både för deras privata och jobbmässiga behov. De it-chefer som tycker något annat är totalt ute i kylan.

Det anses omodernt om it-avdelningen är det minsta tjurig. Det är fult att vara skeptisk.

Är jag en nej-sägare? Nej. Jag är möjligtvis för en viss tröghet i systemet. Jag vill ha svar på frågan ”varför” innan jag bara omkullkastar fattade beslut. För sedan ska ju allt fungera! Hur många byod-förespråkare har minsta uppfattning om komplexiteten när det kommer till säkerhet, integration, support, garantier och avtal? Hur många tycker att det får kosta något att fullt ut stötta byod? Jag tror att det här är nära sanningen: NOLL.

Jag vill också med malm i stämman påstå att i de allra flesta fall är det inte alls frågan om bring your own device. Folk vill att företaget ska stå för även för hårdvarurinköpet.

Att ha en vision, en långsiktig målsättning av underbart nirvana med fullständigt flexibel men samtidigt trygg och kostnadseffektiv drift är vackert. Att sedan börja med självaste dekorationen, att glömma det där som allt vilar på ... Stopp och nej, säger jag.

När du tappar din mobil vill du ha en ny, eller hur? Den ska innehålla allt som fanns innan, även dina privata appar? Du vill inte att någon på Stureplan ska kunna läsa bolagets rapport för att du glömde telefonen i baren? Men du vill absolut bestämma själv vilken telefon som it-avdelningen ska köpa, serva, supporta och säkra? Tänkte väl det.

Det handlar om vad bolaget kan göra för dig – aldrig tvärtom! Ur led är tiden och bortskämda är de som i dag kommer ut i arbetslivet. Söndercurlade. Man vill kunna arbeta närsomhelst, varsomhelst. Och man ska få fina leksaker som utan minsta invändning ska supporteras fullt ut för annars är it-chefen en stofil.

Håller du med mig, eller är det jag som är en sur bakåtsträvare? Mejla mig gärna!

Fakta

+ Domstolsverket

Tungt att få Magnus Petzäll som cio, grattis till en grym värvning!

- Löss

Inte konstigt, förresten, att man blir en grinig bitch när barnen kommer hem med löss.