SAP tog över projektet kring ett nytt lönesystem för staten Kaliforniens anställda 2010. Då hade den tidigare leverantören redan fått sparken av staten. För åtta månader sedan avslutades den första fasen i att installera systemet för 1 300 anställda i staten. Under den tiden har systemet enligt beställaren inte kunnat leverera en enda omgång utbetalningar utan fel och problem. I stället hävdar Kalifornien att en massa svagheter i systemet upptäckts under vägen.

SAP å sin sida säger att de är besvikna på staten som säger upp kontraktet och hävdar att samma produkt fungerar på tusentals andra statliga verksamheter runt om i världen. Hela projektet var från början värt 371 miljoner dollar och Kalifornien ska nu undersöka hur mycket av det arbete som redan lagts ner som kan återanvändas när projektet går vidare.

Enligt en talesperson för staten Kalifornien undersöks nu alla möjligheter för staten att kunna hålla SAP ekonomiskt ansvarigt för misslyckandet, rapporterar IDG News. SAP tycker däremot att de uppfyllt sitt åtagande i projektet.

Den ansvarige för projektet säger nu att Kalifornien planerar att gå tillbaka till sitt gamla lönesystem som enligt honom på ett pålitligt sätt redan klarar av att betala ut löner till statens anställda.