I oktober presenterade Europas dataskyddsmyndigheter resultaten av en flera månader lång utredning av Googles nya integritetspolicy, som bland annat låter sökjätten skapa korsreferenser av användardata från de olika tjänster som finns under Google-paraplyet.

EU-myndigheterna lämnade tre starka rekommendationer: Att Google förtydligar informationen om de data som samlas in, att Google berättar hur datan kombineras mellan de olika tjänsterna, och slutligen att Google preciserar exakt hur länge data sparas.

Google fick fyra månader på sig att svara på EU-myndigheternas svar - men det svar som kommit in duger inte. Franska datainspektionen CNIL, som leder utredningen, kallar det hela för ett icke-svar.

"Den 18 februari kan Europas dataskyddsmyndigheter konstatera att Google inte lämnat några exakta och konkreta svar på rekommendationerna", skriver CNIL på sin webbsajt.

Detta innebär att dataskyddsmyndigheterna nu kommer att gå vidare med utredningen - och ta i med hårdhandskarna. CNIL föreslår en ny arbetsgrupp som ska koordinera de "repressiva åtgärder" som krävs, åtgärder som ska genomföras före sommaren.

IDG News har förgäves sökt Google för en kommentar. Googles integritetsboss Peter Fleischer verkar inte ha jobbat övertid för att komma in med ett sista minuten-svar, istället har han på sin privata blogg skrivit en långt inlägg där han anklagar EU för att slåss mot väderkvarnar och hämma innovation.