Under Mobile World Congress presenteras en rad system för att förenkla tillvaron för it-administratörer som vill hålla koll på de privata telefoner och surfplattor som många anställda tar med sig till jobbet. Samsung är på gång med ett system där man kan köra två separata instanser av Android på samma telefon, en för jobbet och en för privatlivet. Satsningen kallas Samsung Knox och hanteras via en krypterad container med filsystemskryptering som skyddar affärsdata och applikationer från dataläckage. På telefonens startsida finns en ikon som leder till företagsprogram för e-post, kontakter, och affärssystem med kopplingar till företagets katalogtjänster.

Även på de nya telefonerna från Blackberry finns ett liknande system för att separera personlig data från jobbet. Den nya tjänsten kallas Balance med kräver att användarna installerar programmet Blackberry Enterprise Service 10 på en brandväggsskyddad server.

SAPs nya byod-tjänst kallas Mobile Documents och har från början utvecklats för SAPs egen personal men nu kommer i en version för Apples surfplatta Ipad. Via administrationsplattformen Afaria ska man kunna hantera i stort sett vilken typ av mobil enhet som helst, uppger SAP.

Ytterligare ett företag som presenterar produkter för administration av telefoner och surfplattor är Good Technology som länge satsar på system för att säkra e-post både på Iphone och Android. Under Mobile World Congress demonstrerar man ett antal säkerhetsprodukter som bakats in i Armbaserade processorer.