Acer planerar att släppa en Windows RT-baserad platta i år, för att stärka upp sin produktlinje av smarttelefoner.

– Vi släpper flera mobila apparater och Windows RT blir en del av produktlinjen, säger Oliver Ahrens, som är Europachef under en lansering på Mobile World Congress, MWC, till IDG News.

Acer satsar även aggressivt på smarttelefoner, med mellan fyra och sex modeller i år. Tidigare under månaden lanserade Acer två smarttelefoner, Liquid E1 och Liquid Z2, som visades upp på MWC. Företaget arbetar framför allt med att få till stånd en bättre användarupplevelse, ihop med mer konkurrenskraftiga priser.

Han ger inga specifika datum för släppet av den nya plattan, men uppger att Acer arbetar med användbarheten i operativsystemet. Acer ser därmed numera ett värde i att lansera RT-baserade produkter, delvis då Microsoft har lagt ned ansträngningar på att göra operativsystemet mer lockande för konsumenter. Idag finns flera plattor för Windows RT, bland annat Microsofts Surface-platta, men försäljningen har ännu inte tagit fart.

Många pc-tillverkare, som Asus, Samsung och Lenovo, var snabba med att ta fram RT-plattor, men valde att vänta och se. I efterhand anser Ahrens att det var ett bra beslut.

– Vi ville inte sälja 20 plattor per dag, vilket skedde för en konkurrent med en Windows RT-platta som inte ville namnge det företaget.

Acer började med att lansera Windows 8 i bärbara, men även där har försäljningen gått trögt.

– Delvis beror det på ett stort lager av Windows 7-baserade bärbara, som nu är slutsålt, vilket banar väg för en ökning för Windows 8-baserade apparater. Så vi ser en stadig ökning, men ingen boom, säger Ahrens.