Computer Sweden kunde på onsdagsmorgonen avslöja att Radiotjänst nu ringer upp personer som inte betalar tv-avgift och frågar dem om de äger en dator eller surfplatta. Det eftersom datorn och surfplattan nu räknas om tv-mottagare och därmed avgiftsbeläggs.

Artikeln har väckt starka reaktioner. Över 1 500 personer har delat den på Facebook, Twitter har gått varmt och på IDGs kommentarsforum är det högtryck.

Här är några av läsarnas kommentarer:

Hej DDR! Vi har saknat er!
*sarkasm*
- Christopher Anderton

Företag har knappast köpt dator för att se på TV ...
Tror knappast att de flesta privatpersoner har köpt sin dator för att se på TV heller ...
- Positiva Nollan

Jag tycker det är skräp att folk ska tvingas betala för något de aktivt valt bort. Min bror har till exempel inte haft tv på, tja, det har väl gått tio år sedan den från vår mor ärvda tv:n gick sönder, sen dess har han inte köpt ny.
- drinkpinne

Efter att ha sett hur "TV" fungerar i delar av världen där man inte har public service så är jag väldigt glad att vi har SVT, SR och UR.
Däremot är betalningsmodellen rätt trasig och något som borde gå på skattemedel.
- nullptr

Hur fungerar det om man har jobbets laptop hemma för arbete på sin egen förbindelse? Räcker det med företagets "intyg" då?
- Vinkelberg

För att spara pengar en tid tillbaka, sålde jag TVn och avanmälde tv-avgiften. Nu förra helgen blev jag besökt av en pejlare som frågade om jag hade en dator med internet tillgång, och *wips* så måste jag nu betala 2000kr om året - Trots att jag inte är intresserad i TV, äger ingen TV, men eftersom jag har en dator med internet-uppkoppling.
- excitedgorilla

Vad bra. Om jag måste betala för att jag teoretiskt kan se SVT via internet så måste det ju innebära att SVT blir ansvariga för leveransen. Jag sitter på ADSL med dålig kopparledning, men nu borde man ju kunna kräva av SVT att de byter ut ledningen kostnadsfritt eftersom det ibland laggar när man tittar på tv via internet.
- Larsa2