Anteckningstjänsten Evernote skickade i helgen ut ett e-postmeddelande till tjänstens 50 miljoner användare och uppmanade dem att byta ut sin lösenord. Enligt Evernote har hackare lyckats genomföra ett intrång och komma åt delar av användarnas personliga uppgifter.

De uppgifter som kan ha hamnat i hackarnas händer inkluderar användarna, e-postadresser och lösenord. Även om lösenorden är krypterade finns det enligt Evernote alltid risk för att dessa kan dekrypteras.

– Det finns inga bevis för att hackarna lyckats komma åt användarnas innehåll på tjänsten, eller våra kunders kreditkortsinformation, skriver Evernote i sitt meddelande.

Företaget upptäckte i förra veckan ”misstänkta aktiviteter” i sitt system och upptäckte snart att det handlade om en koordinerad attack.

– Efter att du loggar in kommer du uppmanas att byta ut ditt lösenord. När du väl bytt lösenord kommer du att kunna logga in på dina andra enheter. Vi har även släppt uppdateringar till flera av våra appar för att göra processen enklare, skriver Evernote i ett blogginlägg.

Evernote är det senaste företaget som drabbats av en allvarlig hackerattackpå sistone. De senaste veckorna har bland annat Apple, Facebook, Microsoft och Twitter råkat ut för attacker som använt sig av sårbarheter i Java.

Det framgår inte hur attacken mot Evernote genomförts och om Java använts av hackarna för att kringgå företagets säkerhetssystem.

IDG News