Webben lanserades i nyhetsgruppen alt.hypertext 6 augusti 1991, skriver BBC News. Tim Berners-Lee skrev i sitt inlägg att projektets mål var att det ska vara möjligt att skapa länkar till information var som helst på jorden.

World Wide Web använder något som kallas för hypertext där material kan kopplas fritt till annat material genom att nyckelord i texten är länkade. Enligt Wikipedia kom tekniken ursprungligen från uppslagsverk där ord som stod förklarade någon annanstans i verket var markerade.

Termen hypertext myntades 1965 av Ted Nelson som arbetade med ett projekt tillsammans med Douglas Engelbart. 1968 demonstrerade Douglas Engelbart hypertext för första gången.

Konceptet förfinades genom åren och i slutet av 80-talet började Tim Berners-Lee arbeta med att skapa ett system som forskare över hela världen kunde använda för att utbyta information.

Till en början var webben begränsad i omfattning men 1993 lanserades den första användarvänliga webbläsaren, Mosaic. Efter att den släppts till PC och Mac växte webben från 500 sajter till över 10 000 på ett år och i dag finns det över 90 miljoner webbsajter på nätet.