Kanadensiska Hummingbird är en av de globala jättarna inom program för dokumenthantering. I maj lade Symphony, som tidigare är känd som ägare till affärssystemleverantören Intentia bud på Hummingbird. Affären var värd 465 miljoner dollar.

Men nu har dokumenthanteringsföretaget Open Text kommit med ett nytt bud som slår undan benen för Symphony. Hummingbird uppger att ett nytt köpeavtal har kommit till stånd, som företaget beskriver som "slutgiltigt".

Det är dock samma uttryck som användes i samband med Symphonys bud den 26 maj. Att stoppa den affären kostar Hummingbird 11,7 miljoner dollar, uppger företaget.

En fusion mellan Hummingbird och Open Text, som också utvecklar program för att hantera dokument kan resultera i ett företag med över 3 400 anställda världen över. Affären måste godkännas av två tredjedelar av Hummingbirds aktieägare i september.

Open Text har huvudkontor i Waterloo i den kanadensiska delstaten Ontario och gjorde en vinst på 20,4 miljoner dollar under kvartalet som avslutades den 30 juni. Intäkterna uppgick till 415 miljoner dollar.

Hummingbird har haft problem med sin lönsamhet och gjorde en förlust på 5,8 miljoner dollar, samt omsatte 236 miljoner dollar. Symphony, som planerar att bygga ett konglomerat av programföretag köpte tidigare i år programföretagen Metreo och Immediate FX.

Symphony äger i dagsläget delar av programföretaget Lawson, som är ägare till Intentia. I juni 2005 lade Lawson bud på Intentia, där Symphony tidigare var en av de största ägarna.