Brocade utvecklar produkter inom infrastruktur och Mcdata är verksamt inom växlar för lagringssystem. Genom köpet vill Brocade lägga grunden för nästa generations datacenter, uppger vd Michael Klayko
– Vi planerar att kunna erbjuda en enhetlig plattform. Dessutom förbättrar vi vårt utbud av hanteringsverktyg och ökar vår förmåga att leverera snabbare, säger han till IDG News.

Exakt vad som sker med produktlinjerna har inte avslöjats. Brocade uppger att McData kan förlora upp till 30 procent av sina årliga intäkter och ändå göra en årlig vinst genom fusionen på upp till 100 miljoner dollar, som en följd av sänkta kostnader.

Fusionen leder till nedskärningar i personalstyrkan, men exakt hur stora är inte klart. McDatas vd John Kelley har utsetts till rådgivare vid fusionen. Återstoden av ledningen arbetar vidare i sina tidigare roller.

McData blir efter köpet ett helägt dotterbolag till Brocade. Fusionen beräknas bli klar under första kvartalet nästa år, efter godkännande från aktieägare och myndigheter. Mark Kelleher, analytiker på mäklarfirman Canaccord Adams är inte imponerad av affären.
– Företagen har en stor överlappning i produkter och kunder. Ett av företagen går bra och det andra har problem, säger han.

Brocades vd Gregory Reyes är sedan en tid föremål en polisundersökning avseende brott i samband med optionsredovisningar. McData har under en tid förlorat marknadsandelar.