Yrkesgrupper som filmmakare och digitala konstruktörer tycks ha ett omättligt behov av system som kan tugga tung grafik. Det behovet tror sig Nvidia kunna möta med en burk som kallas Grid Visual Computing Appliance.

Här har man sammanfogat åtta grafikprocessorer i ett system som har arbetsminne på 192 GB och kan serva åtta samtidiga användare. Priset för paketet ligger på 24 900 dollar, alltså drygt 160 000 kronor. Till det kommer en årsavgift på 2 400 dollar som ska täcka licenser för programmet Grid VGX.

Nvidia har även en version med 16 grafikprocessorer och här ligger priset på 39 900 dollar med grafikminne på 64 GB och arbetsminne på 384 GB. Väljer man den större burken kan den användas som grafikserver för 16 samtidiga användare.

Nvidia Grid VCA är konstruerad i ett 4U-utförande där man använder dubbla Xeon E5-processorer i varje enhet. De kan sedan samsas i ett rack som rymmer tio enheter. Vad som saknas för att få en komplett, grafisk arbetsstation är ett lagringssystem, något som inte Nvidia tillhandahåller.

Visual Computing Appliance ska börja säljas via Nvidias återförsäljaren i maj.