Har du vad som krävs för att hjälpa Microsoft? Företaget har hittills haft en besvärlig resa med sina Windows 8-plattor Surface RT och Surface Pro, så kanske är det därför de nu söker efter nytt blod för att vända trenden.

I en jobbannons söker företaget efter en modellutvecklare och prototypskapare som kan hjälpa deras team att skapa framtidens Surface-modeller. Personen i fråga behöver förmågan att omvandla cad-data och grafiska illustrationer till fysiska objekt.

Det finns dock redan information som skvallrar om vart framtidens modeller är på väg. Microsoft ändrade nyligen specifikationerna för hur framtida plattor får vara för att klara av en Windows 8-certifiering, och bland dessa återfinns utrymmet att göra dem med 7-tums skärmar och lägre upplösningar än vad som tidigare varit tillåtet.

De båda nuvarande Microsoft-modellerna har tillsammans sålt knappt 2 miljoner sedan lansering, som jämförelse sålde Apple Ipad -modeller i 22,9 miljoner exemplar under det första kvartalet 2013. Ditt blod kan nu alltså behövas för att vända på de siffrorna.