Helene Barnekow, ansvarig för marknadsföring på EMC. Stationerad i Boston.

EMC har en stark och stabil position med 30 procent av lagringsmarknaden i världen. Hon har en riktig topposition på lagringsföretaget när hon leder marknadsföringen över olika tidszoner i hela världen. Också aktiv som mentor för yngre kvinnor genom den svensk-amerikanska handelskammaren i New York.

Stina Ehrensvärd, vd på Yubico. Arbetar i Silicon Valley.

Hon har byggt säkerhetsföretaget Yubico från grunden och tagit det till Silicon Valley. Och det går bra. På kundlistan finns exempelvis den amerikanska försvarsindustrin, den turkiska e-myndigheten och läkemedelsjätten Novartis. Företagets fysiska kryptonyckel Yubikey, som ersätter lösenord, fungerar med molntjänster som Windows Azure, Gmail, Google Apps, Paypal och Ebay.

Sara Arildsson.
Ansvarar för integrationen mellan Kenexas och IBMs säljorganisationer. Stationerad i New York.

I december köpte IBM Kenexa, som är specialiserat på it-lösningar för personalrekrytering, för 8,5 miljarder kronor. Nu har Sara Arildsson ansvar för att integrera säljorganisationerna i den ytterst strategiska ihopslagningen. Om ett år ska det vara klart. Tidigare har hon varit chef för IBMs mjukvaruenhet i Sverige.

Anna Bager,
vice vd och chef på mobilenheten på Interactive Advertising Bureau. Stationerad i New York.

Svenskan, med en bakgrund på Ericsson, är ett tungt namn inom mobilannonsering – ett område som växer. Hamnade förra året på 20:e plats på Business Insiders lista över de kvinnor som är mäktigaste inom mobilannonsering – i världen.

Kristina Askstedt,
Affärsområdeschef för Windows i Central- och Östeuropa. Sitter i Stockholm.

Ansvarar för affärsområdet Windows i 32 länder i Central- och Östeuropa, vilket innebär tillväxtmarknader som Ryssland och baltstaterna – hela vägen till Mongoliet. Hon ska lansera Windows 8 och se till att det finns tillgång till molntjänster på de här marknaderna, där en del familjer köper dator för första gången.