Många företag har svårt att hantera problematiken med att de anställda använder privata telefoner och surfplattor på jobbet och därmed riskerar att dra in ohyra bakom brandväggarna.

Samsung har tidigare meddelat att nya Galaxy S4 ska skyddas med en satsning kallad Knox där man kan köra två separata instanser av Android på samma telefon, en för jobbet och en privat. Här ingår även en krypterad container med filsystemskryptering som skyddar affärsdata och applikationer från dataläckage.

Samsung samarbetar med Absolute Software vars säkerhetsprodukter Computrace och Computrace Lojack sedan tidigare används för att säkra vanliga datorer.

Även Aruba Networks inleder en bredare satsning på säkerhet i mobiler och surfplattor. Det sker med Aruba Workspace som ska ge kontroll över trafik och åtkomst mellan alla mobiler, datorer och plattor som kopplas till trådlösa nät på platser som hotell, flygplatser, tågstationer och skolor.

En funktion som sticker ut är att Aruba Workspace upptäcker om en jail-breakad Iphone eller Ipad vill koppla upp sig och då kan välja att stoppa den, eller låta den komma in men tillämpa en hård säkerhetspolicy.